fbpx

Модерната йога е фокусирана върху пози за разтягане и пози за  релаксиране на ума. Тя помага на съвременния човек да постигне балансиран и активен живот.

Какви видове йога има, можеш да разгледаш в секция Полезно, а тук ще ти покажа какви аксесоари да включиш в домашното си йога студио за по-добра йога практиката:

 

Как да избереш дебелината на постелката или още позната като йога мат?

Препоръчам ти тази дебела и мека постелка за максимален комфорт, ако си начинаещ. Тя е 8 мм и е подходяща за по-лека йога практика. А ако искаш постелка за високоинтензивни упражнения, препоръвам да избереш дебелина 5 мм.

Поръчай я онлайн от Декатлон.

Хубавото на постелката за йога е, че тя е подходяща и за пилатес, каланетика и друга гимнастика.

Ако искаш постелка за тренировка с обувки, то тогава е по-добре да избереш по-тънка постелка.

 

Йога блокче от корк

То е изключително удобно за начинаещите, които искат да постигнат постепенно и безпроблемно разтягане и мобилност.

А и за напредналите, които искат да преминат на следващо ниво в изпълнение на асаните. Благодарение на блока за йога, можеш да изпълняваш балансиращите пози по-лесно и в по-голяма безопасност.

В зависимост от нуждите ти, можеш да си подсигуриш 1 или 2 йога блокчета.

Можеш да ги намериш ето тук в сайта на Декатлон.

Спрей етерични масла за йога постелка

Създай си допълнителен комфорт и релаксация с аромата на етерични масла от специално създадения спрей за йога постелка. Той неутрализира миризмите. Можеш да си направиш сам подобен спрей или да си купиш готов спрей за йога мат, като този:

 

Колан за йога

 

Коланът за йога е аксесоар, който ще те улесни при изпълнението на асаните без болка и напрежение, докато постигаш ненасилствен (както препоръчва йога философията) напредък с всяка следваща практика.

Разгледай подробно колана за йога в сайта на Декатлон.

 

Ръкавици за по-добра опора при позите на ръце

 

Това не е стандартен йога аксесоар, а по-скоро е познат при фитнес ентусиастите. След като обаче дълго време ми беше трудно да изпълнявам позите на ръце, защото се изпотяваха, хлъзгаха и губех стабилност, реших да пробвам фитнес ръкавиците.

Препоръчвам ги и на теб, особено, ако си начинаещ:

Можеш да ги поръчаш от Декатлон.

 

 

Icon Calendar вторник март 23, 2021
Icon Profile Катя Делипавлова

Тренировките са част от ежедневието ми повече от 20 години. Експериментирам с различни стилове упражнения. Любими са ми въздушна йога и въздушен обръч. Професионално се занимавам с маркетинг. В съчетание на двете ми страсти - тренировките и онлайн комуникациите, се роди www.onlinezala.bg А като майка на две момичета, се надявам да възпитам у тях култура за физическа активност, защото тя е ЗДРАВЕ, СИЛА, УСПЕХ.