fbpx

Пилатес обръчът е чудесно допълнение за домашната ти фитнес екипировка и сега ще ти разкажа защо.

Пилатес обръчът може да бъде намерен в магазините за спортни стоки още с името пилатес ринг и пръстен за пилатес.

Защо да си купиш пилатес обръч?

1-ва причина защо да си купиш пилатес ринг – евтин е. Цената е около 20 лева.

2-ра причнина – лек е. Това го прави удобен, както се пренасяне, така и за упражненията. Тренировката се изпълнява със собствена тежест.

3-та причина – малък е. Както ще забележиш този обръч е различен от фитнес обръчите и обръча за художествена гимнастика. Пилатес обръча не може да се завърти около кръст, затова и често може да го срещнеш под името пилатес пръстен.

5-та причина – ефективен е. Упражненията за корем, бедра, седалище и гръб стават по-ефективни с допълнителното съпротивление, което създава обръча. Освен това помага за правилната стойка, което също е от ключово значение за постигането на резултати.

6-та причина – лесно преносим е. Можеш да носиш със себе си пилатес пръстена, където и да пътуваш.

7-ма причина – помага за разнообразяване на упражненията. Можеш да експериментираш с различни вариации на вече познатите ти упражнения, както и да включиш в тренировката си нови. Виж упражнения с пилатес обръч за корем, бедра, седалище и гръб по-надолу.

8-ма причина – спестяваш време.

Как спестяваш време? Ами представи си, че правиш едно упражнение с 50 повторения (както на снимката по-долу). Пилатес ринга създава допълнително съпротивление, което ти позволява с по-малко повторения да постигнеш по-високи резултати. Така с пилатес обръча съкращаваш времето за тренировка, като намаляваш броя на повторенията на упражненията.

9-та причина – поддържа мотивацията ти. Ето няколко идеи за поддържане на мотивацията с пилатес ринг: Сложи го в банята и всеки път, когато си миеш зъбите, използвай пилатес ринга, за да правиш упражнения за бедра. Сложи го в кухнята до хладилника (или шкафа със сладки неща). Така всеки път, когато ти се прииска да хапнеш нещо сладко, за да си оправиш настроението, вземи ринга и направи едно упражнение. Упражненията спомагат за отделянето на хормона на щастието в организма и ще ти помогне да преодолееш моментите на стрес и напрежение, вместо да поемаш допълнителни калории.

10-та причина – подходящ е за мъже, жени и деца, така че може да се използва от цялото семейство. Дори може да се направи групово упражнение под формата на игра.

Като настолна игра с обръч, само че не е настолна 🙂

Как да използвате пилатес обръча като игра за цялото семейство?

Използвайте пилатес обръча, за да раздвижите семейството и да поиграете вечер всички заедно. За целта съм подготвила карти с упражнения, които могат да се изпълнят с или без пилатес обръч – можеш да ги свалиш безплатно.

Правилата на играта са лесни.

Всяка карта има упражнение + предизвикателство. Всеки участник изтегля една карта и прави упражнението и предизвикателството, което е показано. След това подава обръча на следващия участник. Засича се време за всеки и печели този, който най-бързо се справи.

Крайният резултат е раздвижване на ума, тялото и настроението на всеки от участниците.

 

Свали си картите за семейна игра с упражнения за ума и тялото

или виж

упражнения с пилатес обръч за корем, бедра, седалище и гръб, които стават по-лесни и ефективни с пилатес пръстена.

 

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Online Zala (@online_zala_bg)

Icon Calendar неделя януари 3, 2021
Icon Profile Катя Делипавлова

Тренировките са част от ежедневието ми повече от 20 години. Експериментирам с различни стилове упражнения. Любими са ми въздушна йога и въздушен обръч. Професионално се занимавам с маркетинг. В съчетание на двете ми страсти - тренировките и онлайн комуникациите, се роди www.onlinezala.bg А като майка на две момичета, се надявам да възпитам у тях култура за физическа активност, защото тя е ЗДРАВЕ, СИЛА, УСПЕХ.